Diep in de zee

Een journalistiek blog omtrent de Nederlandse zeeën.

VLOG: De stormvloedkering in de Oosterschelde

4 reacties

De Oosterscheldekering (foto: Jasmin Seijbel)

Volgens vele is vloggen de toekomst. De Engelse Guardian plaatste in 2004 al een artikel waarin dit werd verkondigd. Nu is het 2013 en wordt er naast gevlogt, toch ook nog steeds volop geblogt. Hoewel ik veel liever schrijf, leek het me ook leuk om een keer een videoblog te maken. Bij deze dus een vlog!

Mijn vorige artikel ging over de watersnoodramp van 1953. Dit blog gaat over de stormvloedkering in de Oosterschelde. De Oosterscheldekering, ook wel stormvloedkering genoemd, is het slotstuk van de deltawerken, die gebouwd zijn na de ramp in 1953 om ons te beschermen tegen de zee. De Oosterscheldekering is de negenkilometer lange verbinding tussen de Zeeuwse eilanden Schouwen-Duiveland en Noord-Bevenland. Deze waterkering bevat grote schuiven die bij zware storm naar beneden gelaten kunnen worden. Op die manier kan het water de Oosterschelde niet binnen komen, en zijn de Zeeuwen beschermd tegen een overstroming.

Ik interviewde voor deze vlog Bert van de Hoek, directeur van Deltapark Neeltje Jans. Deltapark Neeltje Jans is een themapark over de deltawerken. Naast exposities over de stormvloedkering en de watersnoodramp, kan je ook de stormvloedkering zelf bezoeken. Samen met Bert ben ik de stormvloedkering in- en opgegaan. Dat was voor mij een enorm indrukwekkende ervaring. Het water kolkt met grote snelheid onder de Oosterscheldekering, en het waait verschrikkelijk hard. In het filmpje legt Bert kort en bondig uit hoe de stormvloedkering werkt, en waarom deze is gebouwd. Doordat het dus zo hard waaide, is het geluid van het filmpje niet continu optimaal. Mijn excuses hiervoor. Zet je volumeknop voluit, en kijken maar!

Auteur: jasminseijbel

jasminseijbel.wordpress.com

4 thoughts on “VLOG: De stormvloedkering in de Oosterschelde

  1. Mooi beeld in ’t filmpje! Leuk!

  2. Leuk zo’n vlog ter afwisseling van je geschreven tekst.

  3. Goed gedaan, Jasmin.
    En inderdaad prima afwisseling op de tekst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s