Diep in de zee

Een journalistiek blog omtrent de Nederlandse zeeën.

About

Ik heet Jasmin Seijbel, geboren op 20 maart 1992 en studeer aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Ik woon in de wereldhavenstad Rotterdam, maar oorspronkelijk kom ik uit het ‘oh zo mooie’ Zeeland. Ik maak een journalistiek blog over de Nederlandse zeeën. Over de zee?! Ja, over de zee.

Ik kom dus eigenlijk uit Zeeland, en daar hebben we een overvloed aan het zoute water. Ik ben opgegroeid met de zee bijna in mijn achtertuin en kan tegenwoordig niet meer zonder. Ik ben gefascineerd door de wonderenwereld die we de zee noemen, al sinds ik heel jong ben. Vroeger was mijn lievelingsboek dan ook ‘De mooiste vis van de zee’ en naast de gebruikelijke meisjes dingen als paardjes en barbies spaarde ik ook vissen, dolfijnen, haaien en andere plastic zeediertjes. Terwijl mijn vriendinnetjes graag prinses, kapper of moeder wilde worden, droomde ik van een carrière als zeebioloog.

Een van mijn eerste ervaringen met de onderwaterwereld was in Mexico. Ik was acht jaar oud en ging met mijn ouders op vakantie. Mijn vader en ik gingen bijna iedere dag samen snorkelen, wat ik in het begin echt verschrikkelijk vond; continu kwam er water in mijn bril en via de snorkel in mijn mond. Terwijl ik mijn hoofd uit alle macht boven water probeerde te houden, schreeuwde ik hoestend en proestend naar mijn vader dat ik snorkelen maar stom vond. Tot ik op een gegeven moment mijn allereerste visje zag. Ik herinner me dit moment als de dag van gisteren. Als achtjarige had ik nog nooit zoiets moois gezien. Het was een prachtig klein geel/zwart gestreept Sergeant Major visje. Ik vergat spontaan dat ik snorkelen ‘stom’ vond en begon als een gek achter het visje aan te zwemmen. De dagen hierna zwom ik dolgelukkig tussen prachtige koralen, murene’s, barracuda’s, rode zeebaarzen en andere geweldige zeedieren. Ik was ‘hooked’ en dat ben ik nog steeds.

Voor dit blog ga ik me focussen op de Nederlandse wateren. In en over onze eigen zeeën valt een hoop moois te ontdekken! Dus, wat kunnen jullie verwachten? Alles, maar dan ook echt alles wat met onze Nederlandse zeeën te maken heeft. Ga mee op journalistieke zoektocht naar de ‘schatten’ van de Nederlandse zee.

Klik voor mijn contactgegevens op contact.

Jasmin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s